I BERLINGSKE/BT den 2. juli 2017 skriver Kjeld Frandsen i et 70 års fødselsdags portræt:
TROVÆRDIG TROUBADOUR.
ERIK GRIP, DER SOM SANGER OG KOMPONIST HAR FORMIDLET SÅVEL EGNE SOM ANDRES TEKSTER, HAR BEVARET SIN INDENTITET SOM EN FIN OG MEGET PERSONLIGT VISEKUNSTNER.
Fra 1990´erne og til i dag har Erik formået at styrke sin identitet som en personlig og troværdig visekunstner, der på scene og pladefront har fortolket både verdslige og religiøse sange samt talrige egne værker. Og han er netop nu aktuel med CD ´en “Det var godt jeg traf dig” – Erik Grip ……., optræder på årets Skagen Festival og fejrer endvidere fødselsdagen ved at udsende en vægtig sangbog, som er forsynet med alskens biografiske matriale. citat slut.
I POLITIKEN den 1. juli 2017 skriver Dorte Hygum Sørensen et fødselsdags portræt med overskriften: DEN FLITTIGE FORTOLKER.
I KRISTELIGT DAGBLAD den 30. juni 2017 skriver Dorte Washuus Bundgaard sit portræt med overskriften:
GRUNDTVIG HAR VÆRET MED HELE VEJEN.
JYLLANDS-POSTEN skriver musikredaktør Peter Schollert den 2. juli 2017 i sit portræt: HAN RAMTE BUNDEN, MEN FORSTOD AT REJSE SIG IGEN.
Erik Engmann skriver i mail: Jeg bliver simpelthen lige nødt til at skrive en mail til dig! Jeg modtog den nye CD i går, og hold da k…, hvor er din nye CD “Det var godt jeg traf dig” god!
Redaktør Torben Kristensen, Roskilde Avis, skriver 29. juni 2017: I vikingetiden lovsang skjaldene på vers de store heltes bedrifter. Den tradition viderefører folkesangeren Erik Grip fra vikingebyen Lejre på bedste vis, selvom han nu den 2. juli runder de 70 år.