[break]

Niels Hausgaard skriver:
“Tak for din nye CD. Det er smukt, og hvor er det godt, du gør, det du gør”.

CPHCULTURE v/ Michael Søby giver fem stjerner og skriver:
“Danmarks national-troubadour Erik Grip fejrer 50-års scene-jubilæum med en særudgivelse kaldet:
VISER GENNEM FEM ÅRTIER.  Her finder man 11 fornemme eksempler på Erik Grips enestående evner som visefortolker og komponist.
At skrive at Erik Grip er still going strong, ville være misvisende, for råstyrke har aldrig været Grips særkende, men derimod det sarte, det fine og det følsomme. Det mærker man allerede i “Natten til mandag”, som Bo Green Jensen har skrevet en enkel og smuk tekst til. Erik Grip får også gjort Frank Jægers billedrige tekster tilgængelige for et nutidigt publikum, men måske er han allerfinest, når han formidler Ludvig Holsteins “Det er i dag et vejr” til egen melodi. Vi kender alle Kim Larsens syng-med udgave fra dennes solo-album “Værsgo”, men Grips hverdagspoesi får os i højere grad til at lytte til Holsteins lyriske ordvalg.
Henrik Gundes rolle på denne CD fremgår ikke af coveret, men mon ikke han kan tilskrives det sublime klaverspil, der på forbilledlig vis ledsager Erik Grip og hans guitar. Trykte sangtekster skal man heller ikke forvente, men så er der jo også så meget desto mere grund til at lytte til CD´en endnu en gang.
Naturen og kvinden synes at være de røde tråde i Grips kunstneriske virke, og på sin egen stille måde har han formået at forgylde den danske sangskat i et halvt århundrede. Det skulle vel nok være fem stjerner værd – en for hvert årti. Ledsaget at et “Tak for sangen Erik”.
Bjarne Jensen, High Fidelity, musikbibliotikar og tidl. anmelder ved BT.:
..”Erik Grip kan i år fejre 50 år på den danske musikscene. Ingen har som han holdt den danske lyrik levende i musikalsk sammenhæng og mange af hans melodier er blevet folkeeje. Grips´s Grundtvig fortolkninger er blevet en klassiker, og man kan spørge sig selv om Frank Jægers lyrik var blevet husket uden hans musikalske iklædning.
50 års jubilæet bliver fejret med en jubilæumsturne i efteråret og en ny CD med titlen “Viser gennem fem årtier” hvor han ny-fortolker numre fra hele karrieren i samarbejde med sin musikalske partner gennem de sidste 6 år pianisten Henrik Gunde, der hører til landets bedste jazzpianister.
Det er der kommet en fremragende CD ud af. Aldrig har Erik Grip tolket disse tekster bedre, idet foredraget har en friskhed og en indre ro, der får teksterne til at fremstå med et utroligt nærvær. Her er poetiske stemninger, men også dramatik som i Bo Green Jensens “Fader min”, der har en intens dramatisk stemning så man røres. Det gælder i det hele taget at alle tekster fortolkes så man ikke kan andet end at blive inddraget i den stemning der opstår i samværet imellem ord og musik.
Et ekstra plus er den meget fine optagelse med god luft omkring stemme og instrumenter og god klang på optagelsen af instrumenterne. Her er virkelig nærvær i optagelsen og man fornemmer at tingene er optaget live.
Erik Grips til dato bedste plade, og det er jo unægtelig imponerende efter 50 år på musikscenen” ..
Thomas Nydahl, forfatter og journalist, Sydsvenskan.:
” Erik Grip behöver inte bevisa något. Han har en så gedigen grund at stå på. Ändå bevisar han med jubileumsskivan att han utvecklas i en mycket positiv riktning. Jag lyssnar på den och får emellanåt en tår i ögonvrån. Det är av sådana tårer konsten gör oss mänskligare och starkare”.,.
Leif Kirkvåg, Visens Venner Danmark.:
“..Denne smukke jubilæums CD er en gave til hans mange fans og alle der holder af viser”..
Mikael Krarup, Fynske medier, Magasinet “Kultur – set fra Fyn”:
“Efter imponerende 50 år på scenen og med denne CD-udgivelse nr. 34 stopper Erik Grip lige op og gør status.
Det er ikke en “Best of…”, men det er Grip lige her og nu, så fint stadig ved stemme, den der på en gang sørgmodige, livs-erfarne og lyriske diktion.
Stort set er det Erik Grips egne kompositioner, med vægtige tekster af blandt andre Frank Jæger, Bo Green Jensen, Nis Petersen og Morten Nielsen.
Naturdigte, sange om kærlighed, finurlige historier, beskrivelser af livets mod og medgange, teksterne har altid haft meget på hjerte på Grips udgivelser.
Her ingen undtagelse. Gundes nænsomme klavermedspil giver flere af sangene et musikalsk overraskende løft.”