ERIK GRIP synger FRANK JÆGER
Ringen er sluttet. Tilbage til udgangspunktet. Et længe ventet genoptryk af ”Frank Jægers Viser sunget og spillet af Erik Grip” fra 1975 er en realitet. Denne gang med en bonus CD med 7 ny-indspillede sange. Det gamle lp-album var et af de første udgivelser Gyldendals Pladeselskab Exlibris udsendte i efteråret 1975 og det gamle LP-album opnåede et salg på mere end 30.000 enheder. Og tolkningerne satte sig spor. LP-albummet blev en stor inspiration for mange senere udgivelser også hos andre visesangere. Og så blev det indspillet på kun 2 dage. Det var den netop afdøde bassist Hugo Rasmussen der stod som musikalsk fødselshjælper. På mange måder et enkelt album hvor Hugo var ret afgørende for det vellykkede album.  Frank Jæger læser sine digte: “Septemberdårskab og Romeo i grotten”.

-”I flere år er jeg blevet bedt om at genoptrykke dette nu 40 år gamle album, i sin originale form, også med oplæsning af Frank Jæger”, siger Erik Grip, ”Det er stærke tekster både at høre og synge. Men altså: 40 år. Det er længe siden og det er en meget ung Erik Grip der synger.
Det var mit første album. Og jeg var vældigt stolt over at skulle lave et sådan, og så med digte af min ungdoms store digter-Ikon Frank Jæger. Han kunne heldigvis li det. Et brev fra Frank Jæger trykt inde i coveret bevidner det udsagn. Albummet blev starten på en ny bølge af udgivelser i DK. Og det blev selv så stor en succes at det gav fornyet salg af Frank Jægers digte. En ny bogklub blev sågar oprettet. Gyldendal og Borgens Forlag oprettet i samarbejde Lyrik-bogklubben som følge af den fornyede interesse for digte. Og Erik Grip fik en særpris af Søren Gyldendal Fonden for sine tolkninger. Det var virkelig en tid med tekster på højt niveau og dybde”-

I denne udgivelse “Erik Grip synger Frank Jæger“, anno 2015, medfølger et bonus-album med 7 ny-indspillede Frank Jæger Viser. Der er f.eks. en forfriskende udgave af ”Åh, at være en høne” og den stærke og smukke ” Den sorte Fugl ”, sang nr. 2 på bonus albummet, som Frank Jæger skrev til en Carl Nielsen komposition. Den sang var ikke med på det gamle lp-album.

Erik Grip synger Frank Jæger – release 15. september 2015