[break]
Nytår 2016/17
 Til foråret vil “Erik Grip Sangbog” udkomme. En sangbog med 63 melodier udskrevet for klaver m/ becifringer og med sangtekster, digte og klip fra scrapbogen, forfatterregister, diskografi og mange fotos.
Det forventes også at der i året 2017 vil udkomme en CD med sange Erik Grip ikke tidligere har indsunget. Alt for at markere at Erik Grip fylder 70 år. Det sker i øvrigt på Skagen festivalen / dansk aften den 1. juli.

[break]

17/8 2016.
Atter er der blevet udsolgt til den udendørskoncert med Erik Grip som Ekkodalshuset og Cafe Genlyd laver.

Stort arbejde af Joan og Christian Froberg Dahl har fået stedet på landkortet over rigtigt gode steder at komme til for at optræde som sanger eller musiker. Stor tak for den gode ånd der hersker på stedet. Vi ses den 23. august.
[break]
SPÆNDENDE KONCERTSTED LAVER ERIK GRIP KONCERT.
“Det Gamle Værft” i Ærøskøbing på havnen i Ærøskøbing, er et yderst interessant koncertrum. Her kan du opleve en koncert med sange og viser i et flot højloftet men dog lille rum, hvor du sidder ved en esse og tunge armbolte. Og en gammel flot rød brandbil samt diverse redskaber og værktøj som bruges til at reparere skibe med. Et helt unikt lokale for den ligeså ægte visesang og Erik Grips røverhistorier om hans fædrene slægt i dansk søfart. Det blev en stor succes. Fuld hus den 18. august 2016 i Ærøskøbing.
[break]
NY GENUDGIVELSE.
De gode gamle album “Blidt forsvinder natten” og ” Sange fra I dag er landet vort” er udgivet i en samlet CD.
Et dobbelt album med de originale indspilninger i flot ny indpakning. Se mere under CD salg eller Diskografi.

“Erik Grip synger Frank Jæger” 2 cd´s 2015

“Erik Grip synger Frank Jæger” byder på et dejligt genhør med Grips Jæger-indspilning fra 1975, men med til udgivelsen hører også en ny cd med 7 nye indspilninger af Jæger digte.
Frank Jæger er en klassiker i dansk litteratur, og adskillige af hans digte er sat i musik af Tony Vejslev, men Erik Grips egne Jæger kompositioner er også blevet klassikere, og genoptrykket af den nu 40-år gamle cd er en god anledning til at give Grips fine Jæger-fortolkninger videre til nye generationer. Grip arbejder med en nøgtern og moderne Jæger-fortolkning. Der er så meget poetisk kraft i digtene, at musikken hverken må overtrumfe eller ”underspille” teksterne, og som litterat glæder man sig over, hvor smukt det lykkes Grip at få tekst og musik til at danne et poetisk felt, der gør Jægers digte nærværende og livfulde. Man oplever også denne virkning, når man lytter til de to oplæsninger af Frank Jæger selv, som er med på cd’en. Her forstår man den poetiske nøgternhed, som er et særpræg hos Jæger, og som musikken må forsøge at få frem. De to Jæger-oplæsninger gør det klart, hvor fint Grip har fanget og fundet et musikalt udtryk for Jægers poesi. En musikalsk fortolkning kan nemt blive ”følsom” og ”inderlig”, hvilket ville gå stik i mod Jægers poesi. Det er en tendens som Tony Vejslevs Jæger-fortolkninger ikke kan sige sig fri for, men som Grip helt og holdent undgår både i 1975 og i 2015, også når han benytter Vejslevs melodier. I den nye cd med fortolkningerne fra 2015 er Grips stemme blevet ældre, hvilket klæder fortolkningerne af disse både lyse og mørke Jæger-digte. Således får Grip digterens realitetssans frem meget flot frem i det berømte ”Være-digt”, som ellers nemt kan blive musikalsk sentimentalt.
Det er en dejlig gen- og nyudgivelse at kunne formidle til unge generationer af Frank Jæger-læsere. Forfatterskabet har i de seneste år fået en renæssance, og Grips fortolkninger er både en nøgle til forfatterskabet og en original kunstnerisk præstation, som mange vil få glæde af.

Anne-Marie Mai, professor i nordisk litteratur, SDU.
[break]

— — —

Første anmeldelse af Erik Grip synger Frank Jæger:
cphculture.dk v/ Michael Søby:
Fortid og nutid mødes på smukkeste vis, når Erik Grip synger Frank Jæger på en ny dobbelt-CD. Ny er måske så meget sagt, men genudgivelsen af Erik Grips fortolkning af den store digters ord virker sådan set tidløs. Der er en uskyld og naivitet i Grips stemme, som låner en nærværende hverdagspoesi til Frank Jægers digte på den første CD. Frank Jæger læser selv et par stykke med tyngde, men det er Erik Grip, der giver CD’en lethed og ynde med sit spil og sin sang.
Grips musikere bidrager alle konstruktivt til helhedsindtrykket. Holger Laumanns saxophone låner sjæl til “Tidligt Forår” og i “April, April” strømmer tonerne fra Ole Ficks el-guitar ind imellem opløftende sætninger som “søbemadens triste tid er ude”, så man næsten kan mærke forårssolen skinne. Alvoren får dog også sin plads blandt andet takket være Hugo Rasmussens evne til at håndtere en kontrabas – f.eks. på nummeret “Ud af en vinter”.

På den anden CD møder vi en ældre og – fornemmer vi – klogere Erik Grip. En længere version af “Ud af vinter” vidner om, at livsklogskaben ikke er erhvervet uden personlige omkostninger. Men poesien forbliver intakt.
Henrik Gunde (piano) og Esben Eyermann (kontrabas) formår at leve op til den musikalske standard fra den første CD. Men det er Grips måde at læse en tekst, der virkelig imponerer her. Intet under at Frank Jæger efter første udgivelse skrev et rosende brev til Erik Grip. For allerede dengang var han vores fineste nationaltrubadur. Det er han gudskelov stadig.– — — —

[break]

CD album “Min indre Vandringsmand” er genoptryk.
[break]
YTF / Yrkestrubadurernas Förening, Sverige, har indvalgt Erik Grip i foreningen for professionelle visesangere.

[break]

Anmeldelser af CD  “Viser gennem fem årtier”,
Jubilæums CD i samarbejde med Henrik Gunde:

Niels Hausgaard skriver:

“Tak for din nye CD. Det er smukt, og hvor er det godt, du gør, det du gør”.

CPHCULTURE v/ Michael Søby giver fem stjerner og skriver:
“Danmarks national-troubadour Erik Grip fejrer 50-års scene-jubilæum med en særudgivelse kaldet:
VISER GENNEM FEM ÅRTIER.  Her finder man 11 fornemme eksempler på Erik Grips enestående evner som visefortolker og komponist.
At skrive at Erik Grip er still going strong, ville være misvisende, for råstyrke har aldrig været Grips særkende, men derimod det sarte, det fine og det følsomme. Det mærker man allerede i “Natten til mandag”, som Bo Green Jensen har skrevet en enkel og smuk tekst til. Erik Grip får også gjort Frank Jægers billedrige tekster tilgængelige for et nutidigt publikum, men måske er han allerfinest, når han formidler Ludvig Holsteins “Det er i dag et vejr” til egen melodi. Vi kender alle Kim Larsens syng-med udgave fra dennes solo-album “Værsgo”, men Grips hverdagspoesi får os i højere grad til at lytte til Holsteins lyriske ordvalg.
Henrik Gundes rolle på denne CD fremgår ikke af coveret, men mon ikke han kan tilskrives det sublime klaverspil, der på forbilledlig vis ledsager Erik Grip og hans guitar. Trykte sangtekster skal man heller ikke forvente, men så er der jo også så meget desto mere grund til at lytte til CD´en endnu en gang.
Naturen og kvinden synes at være de røde tråde i Grips kunstneriske virke, og på sin egen stille måde har han formået at forgylde den danske sangskat i et halvt århundrede. Det skulle vel nok være fem stjerner værd – en for hvert årti. Ledsaget at et “Tak for sangen Erik”.
Bjarne Jensen, High Fidelity, musikbibliotikar og tidl. anmelder ved BT.:
..”Erik Grip kan i år fejre 50 år på den danske musikscene. Ingen har som han holdt den danske lyrik levende i musikalsk sammenhæng og mange af hans melodier er blevet folkeeje. Grips´s Grundtvig fortolkninger er blevet en klassiker, og man kan spørge sig selv om Frank Jægers lyrik var blevet husket uden hans musikalske iklædning.
50 års jubilæet bliver fejret med en jubilæumsturne i efteråret og en ny CD med titlen “Viser gennem fem årtier” hvor han ny-fortolker numre fra hele karrieren i samarbejde med sin musikalske partner gennem de sidste 6 år pianisten Henrik Gunde, der hører til landets bedste jazzpianister.
Det er der kommet en fremragende CD ud af. Aldrig har Erik Grip tolket disse tekster bedre, idet foredraget har en friskhed og en indre ro, der får teksterne til at fremstå med et utroligt nærvær. Her er poetiske stemninger, men også dramatik som i Bo Green Jensens “Fader min”, der har en intens dramatisk stemning så man røres. Det gælder i det hele taget at alle tekster fortolkes så man ikke kan andet end at blive inddraget i den stemning der opstår i samværet imellem ord og musik.
Et ekstra plus er den meget fine optagelse med god luft omkring stemme og instrumenter og god klang på optagelsen af instrumenterne. Her er virkelig nærvær i optagelsen og man fornemmer at tingene er optaget live.
Erik Grips til dato bedste plade, og det er jo unægtelig imponerende efter 50 år på musikscenen” ..
Thomas Nydahl, forfatter og journalist, Sydsvenskan.:
” Erik Grip behöver inte bevisa något. Han har en så gedigen grund at stå på. Ändå bevisar han med jubileumsskivan att han utvecklas i en mycket positiv riktning. Jag lyssnar på den och får emellanåt en tår i ögonvrån. Det är av sådana tårer konsten gör oss mänskligare och starkare”.,.
Leif Kirkvåg, Visens Venner Danmark.:
“..Denne smukke jubilæums CD er en gave til hans mange fans og alle der holder af viser”..
Mikael Krarup, Fynske medier, Magasinet “Kultur – set fra Fyn”:
“Efter imponerende 50 år på scenen og med denne CD-udgivelse nr. 34 stopper Erik Grip lige op og gør status.
Det er ikke en “Best of…”, men det er Grip lige her og nu, så fint stadig ved stemme, den der på en gang sørgmodige,
livs-erfarne og lyriske diktion.
Stort set er det Erik Grips egne kompositioner, med vægtige tekster af blandt andre Frank Jæger, Bo Green Jensen, Nis Petersen og Morten Nielsen.
Naturdigte, sange om kærlighed, finurlige historier, beskrivelser af livets mod og medgange, teksterne har altid haft meget på hjerte på Grips udgivelser.
Her ingen undtagelse. Gundes nænsomme klavermedspil giver flere af sangene et musikalsk overraskende løft.”
CD KØB:  “Viser gennem fem årtier”. .
CD salg tryk på teksten under det enkelte album: